Hem » Våra tjänster

Våra tjänster

Genom våra tjänster på QLINIKEN kvinnohälsa ska vi bidra till att kvinnor kan fortsätta att leva ett aktivt och balanserat liv längre.

Fortsätt leva ett aktivt liv

Vårt team vill hjälpa dig att må bättre i livets alla faser

Genom den palett av tjänster som vi på QLINIKEN kvinnohälsa erbjuder, tillsammans med våra samarbetspartners, vill vi bidra till att fler kvinnor ska kunna fortsätta att leva ett aktivt och balanserat liv längre. Vi är många kvinnor som begränsas i våra liv på grund av hormonell obalans och de symptom som det skapar.

Vi ser till helheten, motion och kost är viktiga aspekter i sammanhanget, men ibland finns det behov av att balansera upp hormonnivåerna. Efter analys av både livsstil och hormonell hälsa, samt gynekologisk undersökning med ultraljud, kommer det vara möjligt att få hjälp med hormonell balans genom att få bland annat bioidentiska preparat förskrivet av våra gynekologer. Vi rekommenderar en uppföljning med barnmorska ca 3 månader efter att du påbörjat din behandling för att eventuellt göra justeringar i valda åtgärder.

Bioidentiska hormoner är framställda i laboratoriemiljö, precis som syntetiska hormoner. Skillnaden är att bioidentiska hormoner mer liknar de hormoner som kroppen själv producerar.

Våra tjänster

Vi hjälper dig att hitta hormonell balans

Barnmorska

Gynekolog

Samtalscoach

Samarbetspartners

Steg för steg

Så här går det till

– när du söker för hormonell obalans

Boka en första rådgivning hos en av våra barnmorskor.
10 min telefonsamtal

Kan vi hjälpa dig med din hormonella balans? Samtalet är en kortare rådgivning för att tillsammans ta reda på ditt nästa steg.

Barnmorskan gör tillsammans med dig en bedömning om vi på QLINIKEN kvinnohälsa har rätt resurser för att kunna hjälpa dig med dina besvär.
Läs gärna om våra tjänster för att göra en egen uppskattning också.

Bedömer vi att vi kan hjälpa dig vidare med dina besvär kommer en individuellt anpassad provtagning att ske. Analys av proverna ingår sedan i ditt nästa besök, som är en konsultation med barnmorska som även innehåller screening av din livssituation och hormonella hälsa, samt rådgivning.

Obs, tänk sedan på att boka andra besöket, tiden för konsultation, minst två veckor efter provtagningstillfället så att vi hinner få dina provsvar.

Andra besvär? Boka en Inledande rådgivning med barnmorska även då eller kontakta oss via formuläret på kontaktsidan.

Boka en konsultation hos en av våra barnmorskor.
45 min besök

Fysiskt besök på QLINIKEN kvinnohälsa eller digitalt besök – du väljer det som passar dig bäst.

I konsultationen ingår analys av dina blodprover, screening av din livssituation och hormonella hälsa samt rådgivning kring vår palett av lösningar för hormonell balans. Bedömer barnmorskan att det kan vara aktuellt med hormonbehandling för dig så bokar vi en tid hos vår gynekolog som genomför en gynekologisk undersökning med ultraljud. Med barnmorskan kommer du även fram till om det finns behov av livsstilsförändringar för att uppnå hormonell balans. Vi, tillsammans med våra samarbetspartners, erbjuder en palett av lösningar.

Gynekologisk undersökning med ultraljud och receptförskrivning.
25 min läkarbesök

En gynekologisk undersökning med ultraljud sker alltid innan eventuell hormonbehandling.

Det gör vi för att mäta livmoderslemhinnan.
Ser det bra ut, samt inte finns några andra hinder, tar gynekologen tillsammans med dig fram ett individanpassat förslag till hormonbehandling. Vi erbjuder bland annat bioidentiska hormoner.

Och vad händer sen?

För din trygghet rekommenderar vi en uppföljning hos barnmorska efter ca 3 mån. Boka uppföljningssamtal barnmorska, 20 min.

Vi rekommenderar även uppföljning hos gynekolog efter ca 1 år. Kontakta oss via formuläret på kontaktsidan.

Tid för receptförnyelse, kontakta oss via formuläret på kontaktsidan.

våra tjänster – barnmorska

Barnmorska

När du bokat en rådgivning här på hemsidan får du ett inledande telefonsamtal med en av våra erfarna barnmorskor.

Barnmorskan och du kommer tillsammans fram till om QLINIKEN kvinnohälsa är rätt ställe för dig och dina behov. Bedömer vi att det är så skickar vi remiss för provtagning för att ta reda på dina värden och nivåer. Självkostnadspris för prover + 25 kr adminavgift faktureras separat.

I nästa steg bokas en konsultation hos barnmorskan, ett fysiskt besök på QLINIKEN eller digitalt, det som passar dig bäst. Barnmorskan scannar av ditt mående och din livssituation, samt analyserar dina prover och ger utifrån det rådgivning. Tillsammans med dig kommer vi fram till vilka lösningar som är rätt för just dig.

Våra barnmorskor hjälper främst till med hormonbalans, men finns vid mån av tid även tillgängliga för preventivmedelsrådgivning, insättning av preventivmedel samt provtagning.

Vid receptförskrivning och receptförnyelse av annat än preventivmedel hänvisar vi till gynekolog. Tid hos gynekolog bokas via telefon 054 240 250.

Våra tjänster – gynekolog

Gynekolog

På QLINIKEN kvinnohälsa träffar du gynekologer som brinner för kvinnohälsa.

Gynekologisk undersökning med ultraljud sker alltid innan eventuell hormonbehandling för att mäta livmoderslemhinnan och försäkra oss om att det ser bra ut.

*Vid oförutsedda avvikelser kan särskilda provtagningar bli aktuellt, självkostnadspriset för dessa faktureras separat.

Under samtalet med gynekologen, och innan åtgärd sätts in, tas det hänsyn till helhetsbilden av din hälsa och livssituation.

Våra gynekologer hjälper främst till vid hormonbalans, men finns i mån av tid även tillgängliga för andra gynekologiska undersökningar.

Tid hos gynekolog för övriga gynekologiska undersökningar eller provtagningar samt receptförnyelse bokas via telefon 054 240 250.

Tid hos gynekolog för ev. hormonbehandling bokas genom barnmorska.
Läs mer på ”Så här går det till” >>

Våra tjänster – Samtalscoach

Samtalscoach

Ibland hamnar vi i situationer i livet där vi har svårt att finna vilken väg som tar oss vidare. I ett coachande samtal får du stöd att hitta svar och vägen till din egen utveckling och förändring. Du får hjälp att definiera, uppnå och hitta verktyg för att nå de mål som är viktiga för dig.

Coachen kan exempelvis hjälpa dig med:

  • Utveckla en bättre självkänsla.
  • Skapa bättre balans.
  • Ta reda på vad DU vill.
  • Skapa en livsstilsförändring,
  • Byta inriktning i någon form i livet.
  • Överkomma hinder.
Våra tjänster – samarbetspartners

Samarbetspartners

Våra  samarbetspartners kompletterar det vi gör på QLINIKEN kvinnohälsa kopplat till hormonell hälsa och balans i livet.

Fysioterapi inom kvinnohälsa

Fysioterapeuterna vi samarbetar med kan erbjuda hjälp med inre undersökning av bäckenbotten vid besvär som exempelvis läckage, svårighet att tömma blåsa eller tarm, tyngdkänsla och vulvasmärta.

Vi rekommenderar även PhysAct, en app som du kan få tillgång till via din arbetsgivare. Med individuell coachning av Fysioterapeut sänker du tröskeln till att komma igång med träning som främjar både psykisk och fysisk hälsa.

FYSALL / Strong Women

Fysall erbjuder förutom olika typer av gruppträning även en inspirerande utbildningsresa för kvinnor mellan 40-60 år som bygger på kvinnohälsa och kunskap genom klimakteriet, Strong Women.

Anpassad träning, kostråd och föreläsningar där även QLINIKEN kvinnohälsa är med och informerar.

MW PsykologPraktik

Erbjuder både psykologisk rådgivning, behandling och aktiviteter för hälsa och personlig utveckling. Möter ofta kvinnor i en utmanande och sårbar period i livet, där vikten av att stärka sin psykologiska hälsa har stor betydelse.

Utgår från dig och din livssituation i ett sammanhang och kan efter bedömning erbjuda olika former av psykologisk behandling.

A-Surgery

Kirurger som huserar i samma lokaler som QLINIKEN kvinnohälsa. Utför enklare kirurgi som det ofta är lång kö för att få tid till, som ändtarmsbesvär, åderbråck och nageltrång bland annat.

Massör / PT

PT som även erbjuder massage, koppnings-/bindvävsmassage, öronakupunktur och käkledsbehandling.

Naprapat / PT & Stark genom klimakteriet coach

Individuellt anpassad träning för kvinnor i alla åldrar. Erbjuder både personlig träning, gruppträning i liten grupp samt yoga.

Arbetsterapeut / fasciaspecialist

Kan hjälpa till med vardagsbalans enskilt eller i kombination med lymfmassage och djupvågsbehandling som skapar goda förutsättningar för hormonell balans och vardaglig hälsa. Med en helhetssyn kan små förändringar ge stora resultat.

Kiropraktor Johanna Gumpert

Kiropraktik omfattar diagnostik, förbyggande åtgärder och behandling vid besvär från hela rörelseapparaten (kroppen). Behandling sker främst med manuella tekniker med målet att jobba ”hands-on” och individanpassa. Johanna behandlar dig oavsett vem eller vart i livet du befinner dig, men hon har ett extra brinnande intresse för kvinnohälsa; tiden under och efter graviditet samt genom klimakteriet.
Boka på boka direkt.

Wermlands Osteopatklinik

Osteopat Maria Mikkonen är genuint intresserad av kvinnohälsa och typiska besvär som klienter söker för hos henne är stela leder och muskler, nedsatt rörlighet samt olika typer av smärtproblematik. I tillägg till den manuella behandlingen jobbar hon med medicinsk laser som har goda resultat på överbelastningar och inflammationer vilket ofta kan uppstå vid olika smärttillstånd. Maria är verksam i Sunne och enda osteopat i mellersta och norra Värmland sedan 2009. Boka via mail.

Frågor och svar

qliniken kvinnohälsa

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Välkommen att höra av dig för att träffa våra barnmorskor och gynekologer som erbjuder en palett av lösningar för balans och välmående vid förklimakteriet, klimakteriet och PMS.

Rulla till toppen